Jak proběhl první ročník 2014?

09.06.2014 17:41

Nultého ročníků se zúčastnilo 68 závodníků.

 
V sobotu 7.6.2014 proběhl nultý ročník závodu Lomnický KOLOBĚH - (jeden z dovjice běži, druhý jede na kole a mohou se libovolně střídat), pořádaného horolezeckým oddílem HO Lomnice nad Popelkou. Akce se zúčastnilo 68 závodníků. 
 
 
Hlavního závodu Můstky-Kozákov a zpět (celkem 24km) se zúčastnilo 24 dvojic. Nejrychlejší čas 1hod 43min 37vteřin zaběhli/zajeli borci Jan Starý s Michalem Navrátilem, těsně za nimi skončili s odstupem 1min 17vteřin Petr Soukup s Lukášem Rakoncajem a třetí místo obsadili Lukáš a Michal Pickovi.
Na čtvrtém místě s časem 1hod 50min 33vteřin doběhla mixová dvojice (a tedy vítězové v kategorii mix) Renáta Kaničárová s Danielem Kvasničkou.
Všcihni závodníci dojeli do 3hod.
 
Vedlejší závod na 12km resp. 13km vyhráli s časem 56min 35vteřin Matěj Baroch s Jaroslavem Bláhou, druzí byli (zároveň vítězové kategorie mix) Radek Doškář s Lenkou Hrdličkovou a třetí Vladimír a Kateřina Šírovi. Všichni závodníci dojeli do 2hod.
 
Zajímavosti ze závodu:
  • Nejmladšímu závodníkovi bylo 9let, nejstaršímu 61let.
  • Závodníci v hlavním závodě nastoupali celkem 590m a dosáhli maximální nadmořské výšky 744m (vrchol Kozákova). Zároveň naklesali překvapivých 590m.
  • Závodníci běželi 12km či 22km, nicméně po doběhnutí i traťový komisař uznal, že je to nakonec fakt 13km a 24km.
  • Na občerstvovacích stanovištich servisovali společně s mladšími i dlouholetí členové/pardálové HO Lomnice - Slavoj Kameník, Karel Kunt, Miroslav Žoldoš či Jarda Koudelka. 
  • Startovní číslo 13 potvrdilo numerologickou mantru a způsobilo mírný chaos při vyhlášení nejlepších mixů. (organizátoři předem varovali R.Kančiárovou a D.Kvasničku ať si 13tku neberou)
  • Ve 14:30, tedy 1,5hod po oficiálním vyhlášení proběhl náhradní ceremoniál s předáním diplomu a šampaňského za druhé místo v závodu na 12, resp. 13km Radku Doškářovi (viz. foto níže), jelikož tento závodník odběhl po běhu na Táborskou pouť v domnění, že vyhlášení bude skutečně až ve 14:30 tak jak mu organizátoři tvrdili. Omlouváme se, toto se nám stává opravdu jednou za 10 let.
  • Kromě lehkého výronu kotníku našeho kameramana, několika drobných partnerských slovních výměn během závodu a pár připálenin na slunci se nikomu nic nestalo a všichni dorazili do cíle s úsměvem a dobrým pocitem! Byli jste výborní a kolbouk dolů!!!
 
Děkujeme za hojnou účast, trpělivost, zpětnou vazbu a těšíme se na ročník 2015!